06-24208197 pgwsocci@gmail.com

Tropea, de parel van Italië!

Tropea is een nog relatief onbekende vakantiebestemming voor Nederlanders die op vakantie gaan naar Italië. En dat is stiekem maar goed ook! Het is namelijk een pareltje dat veel te bieden heeft en is gelegen in het zuiden van Italië, Calabrië.

 

Natuur & omgeving

Al snel was ik verrast van de schitterende omgeving die Tropea te bieden heeft. Tropea ligt namelijk op een berg aan de kust van de Tyreens zee. De schitterende zee is net zo ongelofelijk blauw en helder als bij de tropische eilanden in Azië! In deze schitterende natuur zijn er dan ook volop mogelijkheden om erop uit te gaan. Denk aan watersporten als zwemmen, zeilen en kanoën. Maar ook kan je in de bergachtige omgeving erg goed mountainbiken en wandelen. Een goede tip is om een scooter te huren en de omgeving te verkennen door over de landweggetjes te scheuren en langs de kust in de wind uit te wapperen. Onderweg kan je langs heerlijke eettentjes stoppen waarbij je vaak weinig hoeft af te rekenen.


tropea1

Gastronomie

Naast al dat natuurschoon heeft de omgeving van Tropea ook veel gastronomische voordelen. Met name pittige gerechten waarbij de bekende rode uien uit Tropea volop in worden gebruikt zijn erg favoriet onder de Calabrezen! Een voorbeeld van een bekent gerecht is Crostini con marmallata di Rossa di Tropea. Dit is een gerecht dat lijkt op een soort bruschetta met als topping uienmarinade. Een heerlijk gerecht maar zorg wel dat je na afloop goed je tanden poetst!


tropea2