06-24208197 pgwsocci@gmail.com

REGGIO CALABRIA

De provincie Reggio Calabria is gelegen in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië.

In het noorden grenst ze aan de provincies Vibo Valentia en Catanzaro.

In het westen ligt de Tyrreense Zee, in het oosten de Ionische Zee.

De Straat van Messina scheidt de provincie Reggio Calabria met deSiciliaanse provincie Messina

De Eolische eilanden zoals de Stromboli (actieve vulcaan), Salina, Vulcano (modderbaden) , Lipari, Panarea, Filicudi en Alicudi  zijn vanaf Calabria vanuit Tropea goed te bereiken.

                                                  Reggio Calabria Villetta Patrizia

Afstand Nederland / Santa Maria di Ricadi 2280 km

Reggio di Calabria of kortweg Reggio Calabria is een plaats die ligt op de punt van de Laars van Italië. Het was de hoofdstad van de zuidelijke regio Calabrië tot 1970, toen Catanzaro in plaats hiervan de hoofdstad werd. De stad is nog wel hoofdstad van de gelijknamige provincie Reggio Calabria. In 2005 had de stad 190.127 inwoners.

De stad Messina ligt op Sicilië, zeer dicht bij Reggio Calabria, maar aan de overzijde van de zee. Met een veerboot kan men deze stad in ongeveer 20 minuten bereiken.

In de 8e eeuw v.Chr. werd de stad onder de naam Rhegion door Griekse kolonisten gesticht. Op 28 december 1908 verwoestten een aardbeving en een daarmee gepaard gaande tsunami Reggio Calabria.

De voetbalclub Reggina (niet te verwarren met AC Reggiana 1919, een andere club uit het noorden van het land) speelt inmiddels in de serie A.